Kalıcı Ojenin Adımları Dayanıklılığı ve Faydaları Hakkında Her Şey

Kalıcı Oje Hakkında Herşey

Kalıcı Ojenin Adımları, Dayanıklılığı ve Faydaları Hakkında Her Şey 

Hayatın her alanında yeni trendler bulunabilir. Güzellik alanındaki bu trendlerden biri de çeşitli faydaları nedeniyle kadınlar arasında oldukça popüler hale gelen kalıcı ojelerdir.  Günümüzde birçok salon ve kuaförün en popüler ve kalabalık bölümlerini oje uygulama alanları oluşturur. Herhangi bir işlemden önce kalıcı oje nedir ve sıradan oje ile arasındaki fark nedir bilmek önemlidir. Bu nedenle uygulama öncesinde kuaförünüz ile randevu oluşturun ve işlem hakkında danışma alın. Her şeyden önce kalıcı ojenin, jel tırnak implantasyonundan farklı olduğunu bilmelisiniz. Bu oje; tırnak tasarlamak, tırnaklarınızın şeklini veya yüksekliğini değiştirmek için kullanılmaz. Aslında bu, sıradan ojeler ile aynıdır. 

Kalıcı Oje Nedir? 

Kalıcı oje, sıradan oje gibi küçük şişelerde üretilen ince, sıvı bir jeldir. Sıradan oje gibidir ve şişede bulunan küçük fırça yardımıyla tırnaklara uygulanır. Kalıcı ojenin avantajlarından biri de çabuk kurumamasıdır. Fırça etkisi vernik üzerinde kalmadığından ojeyi mümkün olduğunca hızlı bir şekilde tırnağa sürmenize gerek yoktur. Kalıcı oje sadece UV cihazında kurur. 

 

Kalıcı Oje Aşamaları

 

1) İstediğiniz ojeyi tüm tırnaklara tamamen uygulayın. 

2) Elinizi UV cihazına koyarak 30-60 saniye kadar bekletin. 60 saniyeden daha fazla eliniz UV cihazında kalabilir. Lambaların kullanım süresi, lambanın cinsine veya oje markasına göre değişiklik göstermektedir. Kalıcı oje, ısı ve meydana gelen reaksiyonlar nedeniyle sıvı halden katı hale geçer ve kendini ayarlar. Kalıcı oje konusunda bu aşamada önemli olan, belirlenen zamanda iyice kuruması ve bazen oje tamamen kurumamış gibi hissedilse bile UV cihazına geri konulmasıdır. Çünkü bu özel lambalar dışında hiçbir yöntem kalıcı ojeyi kurutamaz. Ayak tırnağı prosedürü de aynı şekilde yapılır. 

Güneşin UV ışınlarının tenimize zarar vermemesi için kendimizi güneş kremi ile korurken, bu LED ışık nasıl olurda sağlığımıza zarar vermez diye düşünebilirsiniz. Bu mor ışık zararlı olmamakla birlikte aynı zamanda vücut sağlığına da iyi geliyor diyebiliriz. Bu nedenle kozmetik üretimindeki yeni teknoloji LED ışık altında kalıcı ojenin kurutulabileceği noktaya kadar ilerledi. Birçok güzellik salonu da LED ışıklar kullanır. 

 

 

 

Bu, kalıcı oje ile sıradan oje arasındaki farktır. Kalıcı oje, sıradan oje gibi havada kurumaz, sadece UV cihazına maruz kaldıktan sonra katılaşarak kurur. Kalıcı oje, belirlenen zamanda LED veya UV cihazına tırnaklarınızı koyduktan sonra sertleşir. Tırnaklarınıza bir kat daha kalıcı oje sürmeniz gerektiğini düşünüyorsanız, her kat kuruduktan sonra tırnakları tekrar UV ışığınına maruz bırakmalısınız. Son aşamada bile, top coat sürmek istediğinizde tırnaklarınızı tekrar UV ışığına maruz bırakmalısınız. Top coat, parlak veya mat olabilen tırnaklarda son bir kaplama olarak orijinal ojeyi sabitlemek ve korumak için kullanılır. 

 

 Kalıcı ojenin doğal tırnaklarınıza zarar vermediğinin müjdesini vermeliyiz. Tabii ki, kalıcı oje kullandıktan sonra bazı tırnak hasarı haberleri duyuldu. Ancak bu hasarlar ojenin doğasından değil, tırnaklarınıza zarar vermiş olabilecek şekilde temizlenme şeklinden kaynaklanmaktadır. Oje çıkarma işlemi dikkatli yapılırsa ve temizleyici olarak kaliteli malzemeler kullanılırsa tırnaklarınıza herhangi bir zarar gelmeyecektir. Birçok kişi oje kullanmanın tırnakların nefes almasını engellediğini düşünür. Ama gerçek şu ki, tırnak aslında vücudun nefes almasına gerek olmayan ölü bir parçasıdır. 

Kalıcı ojeyi çıkardıktan sonra tırnak dokunuzun hafif hasar gördüğünü düşünüyorsanız, tırnakları onarmak ve güçlendirmek için kremler veya yağlar kullanın. Manikür yaparken, enfeksiyona neden olabileceğinden, tırnağın yanındaki deri tabakası olan tırnak kütikülünü çıkarmayın. 

Ojenin kalıcılığı kaç hafta sürer? 

Ortalama olarak 3-4 hafta kalabilir. Bu süre, oje uzmanına veya işlem esnasında kullanılan aletlerinin markasına göre değişir.  Kalıcı oje, aseton ve oje çıkarıcı ile çıkarılamaz. Ojeyi temizlemek için kuaför veya manikür salonunda yapılan özel bir yöntem kullanmalısınız. Kalıcı ojenin dayanıklılığı; ojenin dökülmeden, çatlamadan ve kararmadan sağlıklı kabul edildiği süredir. Bu süre 3-4 hafta arasıdır. Aksi takdirde ojeyi bir ay sonra temizlemezseniz, orijinal görünümüne pek benzemeyen bir şekil ile tırnak üzerinde kalacaktır. Tırnak dokusuna zarar vereceğinden, hiçbir koşulda hasarlı oje katmanlarını elinizle tırnaktan çıkarmaya çalışmayın. Bu yüzden ojeyi temizlemek için hızlı hareket edin. 

Kalıcı Ojenin Faydaları Nelerdir? 

-Tırnakların her zaman bakımlı ve sağlıklı görünmesinin yanı sıra birçok kadının tırnaklarının güzelliği için kalıcı ojeye yönelmesinde başka sebepler de vardır: 

-Kalıcı Oje çabuk kurur. Ojenin kuruması için tırnakların hiç bir yere çarpmasın diye, oturup ellerini havada tutmanın ne kadar can sıkıcı olduğunu çok iyi biliyorsun. Tabii bu süreden sonra yarım saat, hatta bir saat kadar sert ve keskin bir cismin tırnağa çarpmamasına ya da ojenin bir yere çekilmemesine dikkat etmelisiniz ki tüm emekleriniz boşa gitmesin. Kalıcı oje, özel bir lambanın ışığı altında yaklaşık bir dakika gibi kısa bir süre sonra tamamen kurur ve zarar görmesinden endişe etmenize gerek kalmaz. 

-Tırnak yemeye alışmış kişiler için kalıcı oje kullanmak, tırnak yeme alışkanlığını bırakmanın bir yoludur. 

-Tırnaklarınıza sıradan oje uyguladıktan sonra herhangi bir iş yaparken ojenin orijinal görünümüne zarar geldiğini görürsünüz. Bulaşıkları yıkarken veya ellerinizi sıcak su gibi yüksek sıcaklıklara maruz bıraktığınızda, oje kabuğun başından veya sonundan itibaren solmaya başlar ve berraklığını kaybeder. Ancak kalıcı oje bu değişikliklere karşı dayanıklıdır. Hiç bir şekilde zarar görmez. 

-Normal hayatta ve günlük aktivitelerde kalıcı oje solmaz ve çatlama yapmaz. Ellerinizle çok fazla aktiviteye alışkınsanız veya çok çalışıyorsanız, kalıcı oje, sıradan ojeden daha uzun süre dayanır. 

-Birkaç günlüğüne seyahate çıkmak istiyorsanız, sıradan ojenizi değiştirmek veya onarmak için zaman aramanıza gerek yok. Kalıcı oje seyahatinizi garanti eder. 

 

- Kalıcı oje kullanımı; günlük olarak kimyasallar, alkol, aseton ve benzeri şeylerle uğraşan kişiler olmak üzerek, özellikle tırnak bakımı yapan ve tırnaklarının güzelliğine önem veren kişiler için çok uygundur. 

 

 

 

 

 

 Banu Kozmetik 

 

 

 

Etiketler: kalıcı oje, kalıcı oje faydaları, kalıcı oje dayanıklılığı, kalıcı oje uygulama
Kasım 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı